Sirenele pentru situații de urgență s-au declanșat din nou la Galați

Publicat: 12 10. 2013, 17:36
Actualizat: 03 04. 2019, 19:54

Sirenele pentru situații de urgență amplasate pe mai multe clădiri din municipiul Galați s-au declanșat din nou, sâmbătă, din motive tehnice, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență spunând că echipamentele au fost resetate, iar sirenele s-au declanșat automat.

Sirenele pentru situații de urgență s-au declanșat la orele prânzului, alarmele funcționând aproximativ 20 de secunde, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Colonelul Daniel Adochiței de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Galați a declarat că noile echipamente instalate după incidentul din 7 octombrie, când sirenele s-au declanșat din cauza unei defecțiuni, au fost resetate, declanșându-se automat sirenele.

„Noile echipamente s-au resetat și-au făcut un autotest, sirenele fiind declanșate automat. Nu a fost o alarmare reală a populației sau un exercițiu de pregătire pentru situații de urgență”, a declarat Adochiței.

În 7 octombrie, sirenele pentru situații de urgență s-au declanșat în municipiul Galați, creând panică în rândul locuitorilor, iar reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au explicat atunci că a fost vorba despre o alarmă falsă, generată de o defecțiune la echipamentul de comandă. După acest incident, s-a luat măsura înlocuirii echipamentelor vechi.