Situație de neînchipuit: elevi cu medii sub 3 admiși la liceu, în timp ce o elevă cu 7,16 a rămas fără loc

Publicat: 15 07. 2014, 12:27
Actualizat: 01 02. 2019, 14:42

Potrivit site-ului edu.ro, o elevă de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva care avea media 7,16 a rămas nerepartizată deoarece și-a trecut prea puține opțiuni pe listă, în condițiile în care eleva cu cea mai mică medie de admitere – 2,26 – a fost repartizată la Colegiul Tehnic Agricol „Alexandru Borza” din Geoagiu, la profilul Agricultură, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De altfel, 19 elevi cu medii sub 3 au fost repartizați în colegiile și liceele din județul Hunedoara la profil mecanică, electromecanică, agricultură, fabricarea produselor din lemn, construcții și instalații și lucrări publice.

Elevii care au obținut medii mari la evaluarea națională au optat pentru unitățile școlare cu renume.

Cele mai mari note de admitere în clasa a IX-a în județul Huendoara au fost înregistrate la Colegiul Național „Decebal” Deva, unde ultima medie de intrare la profilul științele naturii specializare în limba engleză a fost 9,75, la profilul matematică-informatică a fost 9,22, iar la profilul filologie cu specializare în limba engleză ultima medie de intrare a fost 9,38.

Medii mari de admitere în clasa a IX-a au fost și la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Petroșani, unde ultimele medii de intrare au fost 9,63 la profilul științele naturii, 9,33 la profilul matematică-informatică și 9 la filologie, în timp ce la Liceul teoretic „IC Bratianu” din Hațeg, la profilul matematică-informatică, au fost declarați admiși doar absolvenții de gimnaziu cu medii peste 9,13.

Cea mai mică medie de admitere la liceu din județ a fost la Liceul Tehnologic „Crișan” din Cricior, de 2,34.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara, inspectorul Marta Mathe, a declarat că dintre cei 2.783 candidați înscriși pentru admiterea în clasa a IX-a, 2.767 au fost declarați admiși într-unul dintre liceele sau colegiile pe care și le-au trecut pe listă, iar 16 au rămas nerepartizați, deși există 481 de locuri libere în județul Hunedoara.

„Asta însemnă că și-au pus prea puține opțiuni pe listă. Mediile celor care nu au fost admiși sunt între 2,43 și 7,16”, a precizat Marta Mathe.