Situație incredibilă: Om al străzii, arestat la domiciliu

Publicat: 06 01. 2016, 13:23
Actualizat: 07 01. 2016, 08:18

Luni, un echipaj de poliție din București a observat un tânar ce părea suspect deoarece căra o butelie de gaz. Legitimat, bărbatul s-a dovedit a fi un personaj cercetat pentru furt și care trebuia sa fie în arest la domiciliu. Din moment ce domiciliul declarat era unul fictiv, bărbatul de 23 de ani a fost dus la Centrul de Servicii Sociale „Sf. Ioan”.

„Are documente, dar este un om al străzii. Scrie o adresă pe buletin, dar e ultima lui adresă, unde a locuit. Apropiați nu are, nu are aparținători. Îl putem ține până când vorbim cu cei de la Poliție și o să spună ce vor să facă cu el în continuare. Deocamdată, pe perioada iernii și apoi o să vedem ce putem să facem. Este o situație unică, este un caz mai special, cum ați zis și dumneavoastră, e prima dată când vedem un astfel de caz”, a spus Ionuț Voicu, coordonatorul centrului, scrie B365.ro. 

 „Este la izolare acum, până vom tranșa cu birourile juridice astăzi dacă îl vom putea ține în continuare acolo sau nu”, a explicat și Cosmina Simean, director DGASMB. 

Spre deosebire de ceilalți oameni ai străzii care stau câte cinci în cameră, suspectul „arestat la domiciliu” a fost cazat singur.

Din cauza faptului că a mințit în instanță cu privire la domiciliul său, bărbatul riscă să fie arestat preventiv. Deocamdată, responsabilii de la centrul social nu îl pot opri să plece.