Situație neobișnuită în Ploiești. O femeie a născut într-o toaletă din curte, apoi a scăpat copilul în latrină

Publicat: 15 04. 2013, 16:39
Actualizat: 04 03. 2015, 10:04

O femeie care locuiește într-un cartier de la marginea Ploieștiului a născut într-un veceu din curte, scăpând nou-născutul în latrină, copilul, un băiețel de trei kilograme și jumătate, fiind scos teafăr de către pompieri și transportat la maternitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină, luni dimineață, pentru scoaterea unui bebeluș dintr-o latrină, la o adresă din Ploiești.

Apelul a venit prin numărul 112 de la ruda unei femei care a declarat că, însărcinată fiind, femeia a mers la toaletă, dar a născut acolo, scăpând copilul în latrină. Întrucât gura latrinei era foarte îngustă, pompierii au decopertat cabina și podeaua toaletei improvizate și au scos de acolo nou-născutul.

Copilul, un băiețel de trei kilograme și jumătate, este teafăr și a fost transportat la maternitatea din Ploiești.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Prahova, Daniel Radu, a declarat că polițiștii au deschis o anchetă în acest caz și că primele indicii arată că este vorba despre o naștere, și nu despre tentativa mamei de a-și arunca copilul.