SNL: Primii trei navigatori români au fost repatriați din China. Peste 40 lucrează pe șantiere navale

Publicat: 01 02. 2020, 14:18

„Pe nave în diverse santiere din China se află peste 40 de navigatori români. O situație exactă ar trebui să aibe Autoritatea Navală Româna dacă a întreprins demersuri către agentiile de crewing acreditate pentru a primi datele cu privire la numărul și locația din China în care se află navigatorii români, așa cum Sindicatul Liber al Navigatorilor a recomandat”, a transmis Sindicatul Liber al Navigatorilor.

SLN recomandă navigatorilor români care se află pe nave care se îndreaptă către porturile chinezești pentru operare să ia măsurile de protecție adecvată și să rămână la bord până când nava ajunge într-un port sigur din punct de vedere al riscurilor de îmbolnăvire.

Potrivit SNL, Federația Internațională a Transportatorilor (ITF) recomandă companiilor de navigație care opereaza nave care ajung în porturile chinezești un set de măsuri de protejare a navigatorilor.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a înființat o celulă de criză și are telefonul de urgenta ITF Inspector disponibil 24/24 pentru membrii de sindicat.

Miercuri, SNL a informat că a fost contactat de mai mulți navigatori care se află în rada/porturi din China sau în drum spre China, pentru informații privind posibilitatea repatrierii.

SLN a contactat agențiile de crewing cu care colaborează și MAE, pentru o informare corecta din zonă. În plus, a transmis o informare către navigatori, dar și către familiile acestora, cu privire la măsurile minime ce trebuie luate și care sunt riscurile de infectare.