ȘOCANT. Adolescenta de 17 ani incendiată de un bărbat condamnat pe viață, dar eliberat condiționat, se află în stare critică! Are arsuri pe 80-90% din suprafața corpului

Publicat: 13 06. 2020, 16:20
Actualizat: 13 06. 2020, 19:07
Adolescenta de 17 ani incendiată de un bărbat condamnat pe viață, dar eliberat condiționat, se află în stare critică! Are arsuri pe 80-90% din suprafața corpului / Sursă FOTO: Shutterstock

În cursul serii de vineri, 13 iune, o tânără în vârstă de 17 ani din Drobeta Turnu Severin a fost incendiată de un bărbat care fusese condamnat pentru crimă și eliberat înainte de termen. În prezent, adolescenta se află internată în spital în stare critică, având arsuri pe 80-90% din suprafața corpului.

Managerul spitalului din Drobeta Turnu Severin Radu Iman a declarat pentru Digi24starea tinerei este una critică iar în prezent aceasta este internată la reanimare.

Tânăra incendiată, în stare critică: „Fata a fost incendiată. S-a aruncat benzină pe ea și s-a dat foc”

„Starea tinerei este destul de gravă. Ea a ajuns în cursul nopții la noi, la Spitalul Județean. S-a făcut toaletă primară chirugical, a fost intubată la UPU și mutată la reanimare”, a adăugat medicul.

De asemenea, acesta a precizat că tânăra a fost preluată cu elicopterul pentru a fi dusă la Craiova, deoarece spitalul din Drobeta Turnu Severin nu are compartiment special pentru mari arși.

Bărbatul ar fi violat-o

„Este suprafață foarte mare, 80-90 %. Practic, fata a fost incendiată. S-a aruncat benzină pe ea și s-a dat foc. Arsurile sunt de gradul 1 și 2, și 3, din ce am putut evalua la prima vedere. S-ar putea să fie și mai profunde. Dar, oricum, suprafața este foarte, foarte mare. Este în stare critică, este intubată, ea acum respiră cu aparatele”, a adăugat Iman.

Victima depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva bărbatului pentru viol și agresiune, iar seara trecută s-a răzbunat aruncând cu benzină pe ea și dându-i foc.

Bărbatul, condamnat la închisoare pe viață și eliberat condiționat, a fost reținut de polițiști.

Acesta nu este primul caz de acest fel care are loc în România. Un incident deosebit de grav s-a produs într-o localitate din judeţul Vrancea, unde o femeie a fost stropită cu benzină şi incendiată chiar de soţul ei în luna februarie 2020.