Șofer arestat după ce a lovit mai mulți polițiști

Publicat: 06 06. 2014, 18:12
Actualizat: 08 02. 2016, 17:50

Potrivit reprezentanților Poliției Județene Vaslui, tânărul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Huși pentru două infracțiuni de ultraj comise în aprilie și iunie, după ce a lovit sau a încercat să lovească agenți de la Poliția Rutieră, transmite corespondentul Mediafax.

În primul caz, șoferul în vârstă de 35 de ani a fost oprit de către un echipaj rutier în dreptul localității vasluiene Crețești, de pe drumul național DN 24B, după ce depășise viteza legală. În momentul în care era legitimat, tânărul i-a aruncat polițistului cu cheile de la mașină în față, rănindu-l pe acesta ușor, fără a fi nevoie de transportul la spital.

În cea de-a doua situație, șoferul a fost observat de către un echipaj de la Biroul Rutier Huși, aflat în dreptul localității Drânceni, în timp ce schimba direcția de mers la vederea mașinii de poliție, din drumul național DN 24 pe o arteră secundară. Echipajul de poliție a plecat în urmărirea autoturismului condus de tânăr, fiind în cele din urmă oprit.

„În timpul controlului, bărbatul a devenit agresiv și a aruncat cu pietre spre unul dintre polițiști, acesta reușind să se ferească la timp astfel încât să nu fie lovit. În consecință, s-a impus imobilizarea conducătorului auto, acesta fiind condus la sediul Poliției Municipale Huși. Polițiștii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, instituție competentă în efectuarea cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj”, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Reținut pentru 24 de ore, șoferul a fost prezentat instanței, cu propunerea de arestare preventivă. Magistrații Judecătoriei Huși au acceptat propunerea și au emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, sub acuzația de ultraj.