Șofer băut, care a accidentat două persoane, apoi a fugit de la locul faptei, arestat

Publicat: 10 11. 2013, 18:38
Actualizat: 03 03. 2016, 20:15

Un șofer în vârstă de 33 de ani, din județul Vaslui, care a accidentat două persoane, apoi a fugit de la locul faptei, fiind ulterior prins de polițiști care au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,6 la mie, a fost arestat, duminică, de Judecătoria Bârlad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Județene Vaslui, cele două persoane care mergeau pe marginea unui drum județean din Vaslui au fost lovite de mașina condusă de bărbatul de 33 de ani.

Ulterior, șoferul a fugit de la locul accidentului, însă a fost găsit de oamenii legii care au stabilit că acesta consumase băuturi alcoolice.

„Șoferul a fost dus la Spitalul de Urgență Bârlad, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma analizei de laborator a acestora, s-a stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,6 g/litru alcool pur în sânge”, a declarat, duminică, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Cele două persoane accidentate, una în stare gravă, au fost transportate la Spitalul de Urgență Bârlad.

Șoferul a fost inițial reținut pentru 24 de ore, apoi a fost prezentat Judecătoriei Bârlad cu propunerea de arestare preventivă. Magistrații au emis, duminică, mandat de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe bărbatului, pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințarea Poliției și conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.