Șofer băut, depistat cu 121 km/h în localitate, încătușat când a încercat să sară din mașina Poliției

Publicat: 30 09. 2013, 20:49
Actualizat: 16 02. 2016, 08:34

Un șofer în vârstă de 38 de ani, din Bacău, depistat în trafic rulând cu 121 de km pe oră în localitate, a fost încătușat de către polițiști după ce a încercat să sară din mașina Poliției în timp ce era dus la spital, unde s-a constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,91 la mie.

Potrivit Poliției Județene Bacău, șoferul a fost oprit în trafic pe strada Mărășești, din municipiul Bacău, după ce polițiștii l-au înregistrat cu aparatul radar rulând cu mașina cu o viteză de 121 km pe oră în localitate, respectiv cu 71 de km peste limita legală admisă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Polițiștii au încercat să-l testeze cu aparatul etilotest și, pentru că bărbatul a refuzat, agenții l-au urcat în autospeciala de poliție pentru a-l conduce la spital cu scopul recoltării de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

„În drum spre unitatea medicală, șoferul a devenit recalcitrant și a încercat să coboare din mașina de poliție, motiv pentru care a fost încătușat. La spital a refuzat prelevarea probelor biologice de sânge, dar a acceptat testarea etilotest, rezultatul fiind de 0,91mg/l alcool pur în aerul expirat”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Bacău, Narcisa Butnaru.

Polițiștii băcăuani au întocmit dosar penal pe numele bărbatului pentru conducerea unui autovehicul având o îmbibație alcoolică peste limita legală admisă și refuz de recoltare a probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.