Șoferii care vor arunca gunoaie pe drumuri, amendați cu până la 6.000 de lei. Legea care i-ar putea civiliza

Publicat: 21 01. 2020, 08:54

Modificările sunt conținute în Proiectul de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea și completarea OG nr. 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor. Acesta a fost lansat luni în dezbatere publică și poate fi consultat aici.

Potrivit avocatnet.ro, printre schimbările propuse cu privire la Ordonanța 43/1997, se numără și sancționarea celor care aruncă și depozitează gunoaie pe anumite porțiuni ale drumurilor publice sau în zone adiacente.

Aceștia vor fi amendați cu 2.000-6.000 de lei.

Proiectul prevede că se va sancționa cu amendă de la 2.000 la 6.000 de lei „aruncarea și depozitarea gunoaielor în zona de siguranță a drumurilor și podurilor” și „aruncarea și depozitarea gunoaielor în locurile de parcare, oprire și staționare altele decât cele provenite din oprirea / staționarea participanților la trafic în locurile de parcare, oprire și staționare”.

Din păcate, noile sancțiuni nu se aplică, pentru moment, fiind nevoie ca proiectul de ordonanță să fie adoptat de Guvern și actul normativ astfel adoptat să apară în Monitorul Oficial, precizează sursa citată.