Șoferii, păcăliți de polițiști falși în trafic. Bărbații aveau o mașină cu inscripțiile poliției

Publicat: 18 12. 2019, 16:20
CORONAVIRUS. Avertisment dur: Riscăm să rămânem fără alimente! Anunțul șoferilor de TIR din România

Doi șoferi polonezi au fost opriți pe A4 din Koln. Aceștia se dădeau drept polițiști și cereau bani de la conducătorii auto, scrie trans.info.

Șoferul mașinii le-a arătat bărbaților un ecuson de poliție și apoi i-a îndrumat cu un gest al mâinii spre marginea drumului.

Inițial, aceștia au verificat documentele ambilor șoferi, apoi le-a inspectat și vehiculul. Pentru nereguli identificate la pneuri, falșii polițiști au acordat șoferilor amenzi de câte 1.000 de euro pe care aceștia le-au achitat cu numerar.

Potrivit declarațiilor șoferilor polonezi, individul avea circa 40-45 de ani, aproximat 1,75 m înălțime, avea o barbă scurtă și vorbea fluent limba germană. Purta o geacă de piele neagră, blugi și o șapcă de baseball.

„În cazul verificărilor și al activităților operaționale desfășurate de polițiști, agentul de control este obligat prin lege să vă comunice numele, prenumele, unitatea și departamentul din care face parte, așa că nu ezitați să solicitați aceste informații” precizează Paul Reich, avocat în cadrul TransCash.eu.

Poliția din Koln apelează la opinia publică pentru a-i găsi pe falșii oameni ai legii. Cei care dețin informații pot suna la +49 221/2290 sau trimite un e-mail la: poststelle.koeln@polizei.nrw.de.