Șoferul mașinii implicate în accidentul din Italia, în care au murit șase români, este tatăl unui fotbalist care joacă în Anglia

Publicat: 26 10. 2014, 14:41

Microbuzul cu români implicat în accidentul produs pe o autostradă din Itralia era condus de Octavian Erdei, din Satu Mare, tatăl fotbalistului de 19 ani Carlo Erdei, component al naționalei Under-18, care evoluează la echipa de tineret a grupării engleze Wolverhampton.

Carlo Erdei a scris pe Facebook mesajul: „Tată, te iubesc. Pentru mine vei fi mereu cel mai bun”.

În urma accidentului, Octavian Erdei a fost rănit, fiind internat la un spital din Italia.

Ministerul Afacerilor Externe informa că șoferul microbuzului are fracturi multiple.

De asemenea, MAE menționa, sâmbătă seară, că, din cauza șocului produs, șoferul nu a putut oferi elemente suplimentare asupra producerii accidentului.

În accidentul în care au fost implicați cetățeni români a fost rănit grav și un alt bărbat, despre care MAE informa că a fost supus unei intervenții chirurgicale de urgență, iar prognosticul medicilor asupra șanselor sale de supraviețuire este rezervat.

De asemenea, în accident și-au pierdut viața șase români, între care o femeie, soțul acesteia și fetița lor în vârstă de trei ani.

Accidentul din Italia a avut loc sâmbătă, în jurul orei 5.00 (6.00, ora României), pe Autostrada A1, la periferia sud-estică a Romei, între localitățile Collefero și Valmontone, fiind implicate microbuzul în care se aflau opt cetățeni români, între care un copil, și un alt microbuz în care se aflau șase cetățeni din Maroc.

Potrivit MAE, cinci dintre români au murit pe loc, iar copilul a decedat la spitalul din Tivoli.

Pesoanele aflate în celălalt microbuz – o familie marocană formată din părinți și patru copii – au suferit doar răni ușoare, conform presei italiene.