Șoferul prins de polițiștii din Constanța doar după ce au tras asupra lui, internat la Psihiatrie

Publicat: 04 05. 2017, 19:23

This browser does not support the video element.

Inițial, bărbatul, de profesie medic stomatolog în București, a fost arestat preventiv pentru 20 de zile după ce a refuzat să îi fie recoltate probe biologice, dar, după ce a fost expertizat psihiatric, procurorii au solicitat internarea provizorie a acestuia într-o unitate medicală, deoarece se pare că ar suferi de o tulburare mintală.

Judecătoria Mangalia a admis, joi, propunerea procurorilor, și a dispus internarea medicală provizorie a stomatologului într-o unitate specializată de asistență medicală, „până la însănătoșire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii”. Decizia magistraților a fost executorie, astfel că bărbatul a fost transferat la Secția de Neuropsihiatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, aflată la Palazu Mare.

Duminică dimineață, un echipaj de poliție a încercat să oprească în municipiul Mangalia șoferul unui autoturismde lux, dar conducătorul auto nu a oprit la semnalul echipajului și a continuat deplasarea în viteză. La intrarea în Eforie Nord el a forțat un baraj al Poliției, format din două autospeciale și o motocicletă, una dintre autospeciale fiind zgâriată ușor. Ulterior, în zona podului de la Agigea, un alt baraj al poliției a reușit să-l oprească pe șofer, dar numai după ce un polițist a efectuat un foc de avertisment în plan vertical.

Dus la sediul Poliției din Mangalia, bărbatul a refuzat să-i fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei sau pentru a se afla daccă era sub influența substanțelor psihotrope, fiind reținut, iar apoi, o zi mai târziu, arestat preventiv.

VIDEO: Cuget Liber