Soldații proruși din Lugansk au organizat o competiție între un tanc rusesc și unul ucrainean. Cine a câștigat

Publicat: 04 06. 2015, 17:44

Concursul, care s-a desfășurat pe un câmp, pe o distanță de 402 metri, a fost filmat de drone și de la bordul tancului ucrainean modernizat în 2005, care a pierdut cursa.

Tancul rusesc, construit în 1986, a început cursa în viteză și a terminat cu mult înaintea vehiculului blindat ucrainean, spre bucuria soldaților proruși.

Ambele tancuri aveau încărcătură completă de luptă și echipaje de câte trei persoane și au încheiat cursa fără a înregistra avarii.

Surse ucrainene au afirmat însă că tancul T-64 Bulat a fost dotat cu echipament blindat foarte greu și avea rezervoarele externe de combustibil mutate în interior.

Vehiculul T-72 este principalul tanc de luptă al armatei ruse, fiind dotat cu o armă de calibru 125 de milimetri și o armă automată de 7,62 milimetri. De asemenea, tancul este dotat cu echipament de snorkeling și poate trece peste obstacole din apă până la o adâncime de cinci metri.

La rândul său, vehiculul blindat Bulat este principalul tanc de luptă ucrainean, având la bază modelul sovietic T-64, dezvoltat în 1973.