Soluția propusă de Australia pentru a pune capăt crizei refugiaților: SI trebuie bombardat de europeni

Publicat: 31 08. 2015, 14:22

Bishop a declarat, într-un interviu publicat luni de ziarul The Australian, că statele europene ar putea ajuta la încheierea unei „crize de proporții globale” bombardând teroriștii Statului Islamic, care distrug națiuni și provoacă exodul în masă al populației.

„Țările învecinate cu Siria și Irakul, Libanul, Iordania și altele duc povara milioanelor de oameni care le trec granițele pentru a merge în Europa”, a precizat ea.

„De aceea cred că europenii trebuie implicați în raidurile coaliției și în efortul din Siria și Irak”, a adăugat ministrul australian.

Declarațiile lui Bishop intervin în contextul în care Australia ia în considerare o cerere din partea Statelor Unite de a extinde atacurile forțelor aeriene australiene împotriva militanților SI din Irak și în Siria. O comisie de securitate a Guvernului ar urma să dezbată subiectul săptămâna aceasta.

Australia contribuie în prezent la forțele coaliției cu șase avioane de vânătoare F/A-18 Super Hornet, avioane de alimentare și transport și cu 200 de instructori militari în Irak.

Peste 20 de state sunt membre ale coaliției care luptă împotriva Statului Islamic în Irak, inclusiv Marea Britanie, Australia, Canada, Belgia, Danemarca, Franța, Italia, Olanda, Iordania, Maroc, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, Turcia și Qatar.