Sondaj: Unul din patru români suferă de FRIG ÎN CASĂ, iar trei din patru SE ÎNGHESUIE în locuințe prea mici

Publicat: 12 09. 2018, 05:07

„Casele românilor sunt tot mai afectate de trecerea anilor și de creșterea costurilor de întreținere. Astfel că, în cadrul populației urbane cu vârsta cuprinsă în intervalul 20-65 ani, cu venit stabil, 72% au cel puțin o urgență locativă”, a declarat Petre Datculescu, directorul general al IRSOP, la o conferință de prezentare a studiului citat de Mediafax.

Potrivit studiului, 59% din gospodării au mai mult de două urgențe locative, iar una din patru gospodării se confruntă cu problema spațiului insuficient și a frigului din interior.

„Una din cinci gospodării are probleme de etanșeitate sau necesită consolidare antiseismică. Între 12% și 16% din totalul gospodăriilor urbane au nevoie de înlocuiri sau reparații majore la diferitele categorii de instalații”, mai arată studiul citat.

În acest context, „finanțarea creșterii confortului locativ este o urgență pentru dezvoltarea și incluziunea socială, însă veniturile gospodăriilor sunt prea mici pentru a o acoperi”, menționează autorii studiului.