SONDAJELE LUI BĂSESCU: „N-am altul, decât acest partid. Încrederea e de 11%. Cum ajung la 30%?!”

SONDAJELE LUI BĂSESCU: „N-am altul, decât acest partid. Încrederea e de 11%. Cum ajung la 30%?!
Publicat: 23/04/2012, 19:27
Actualizat: 26/04/2012, 06:07

Principala temă de casă pe care Traian Băsescu le-a dat-opedeliștilor este „soarta” premierului Boc. În întâlnirea pe care aavut-o marți cu parlamentarii democrat-liberali, președintele le-aspus răspicat că guvernul nu mai poate continua după același tiparca până acum.

CUM L-A PĂCĂLIT BOC PE BĂSESCU. Dece nu vrea Blaga să fie prim-ministru.EXCLUSIV

• „Nu văfaceți că nu știți, marea dezbatere și în afara partidului, și îninteriorul partidului este «dom’le ce ne facem cu Guvernul?» căpremierul Boc nu mai este agreat de populație, nu mai aduce voturi,deci știți acest lucru….Ne lansăm într-o demagogie dacă nurăspundem exact subiectului, iar a răspunde subiectului înseamnă odecizie”, le-a spus Băsescu pedeliștilor, traducându-le acestoraconcluziile la care a ajuns în urma discuțiilor cu șefii filialelordin teritoriu: „Ceea ce eu am discutat cu președinți de organizațiijudețene a fost: care este calea. Plecând inclusiv de la premisaunui nou premier cu un nou Guvern ca soluție de relansare aîncrederii”.

Deputatul PDL care l-a înfruntat peBăsescu: În jurul dumneavoastră foarte greu crește și iarba. Mi-așdori în partid un om care să vă poată spune, argumentat,”nu”
• Pentru ase asigura că pedeliștii au înțeles mesajul, șeful statului le-aspus direct care sunt costurile imaginii unui eșec al guvernării:”Eu am vrut să fie această formulă de guvernare, și nu e român sănu mă facă responsabil pe mine și când îi crește pensia și când îiscade pensia. Primul pe care îl înjură, dacă nu reușește să spunăBoc, Băsescu spune sigur”.
• Dealtfel, problema încrederii populației în partid a fost predată cala clasă. „Eu în principal îmi mențin mandatul pe acest partid, nupe altul. N-am altul, decât acest partid… „, a mărturisit TraianBăsescu, expunând și problema: „Ultimul sondaj arată încredere la11%. Marja de eroare e de +/- 3%. Ca orice…iau soluția critică.Și dacă e de -3%. De aici..8. Cum ajung la peste 30%?”.

CINE L-A ÎNFRUNTAT PE BĂSESCU.Cristian Boureanu: „Nu văd de ce ar trebui să se supere unii căl-aș fi lezat pe președinte.

Ralucăi Turcan îi e dor să facă politică

Preocuparea președintelui pentru imagine a fost împărtășită șide partid. „Cel mai important e ce cred alții despre noi. Și așvrea să nu fie adevărat acest banc care circulă, că în 2012 cel maimare act de curaj va fi să pui spui că ești PDL-ist. Aș vrea să nufie adevărat”, i s-a plâns lui Traian Băsescu vicepreședinteledemocrat-liberal Raluca Turcan, făcând o comparație între PDL șiPSD: „Mie mi-e dor să facem politică. Mi-e dor să mă întâlnesc cucolegii, să mergem în diferite locuri să facem politică. Să avem ostrategie. Ne uităm la adversarii noștri, la PSD-iști, avemsenzația unei strategii. Nouă ne lipsește această strategie.Inclusiv la măsurile pe care le lansăm în parlament avem senzațiacontinuă a unei lipse de strategii”.
Surse participante la discuții au precizat pentru gândul că Turcaneste cea care i-a expus președintelui ideea ieșirii la rampă apedeliștilor în teritoriu:”Nu se poate să avem o reformă economică,să avem niște măsuri foarte dure și să nu mergem în teritoriu și sănu folosim acea portavoce, pe care o avem la dispoziție și mă referla media locală. În media locală noi putem să ieșim și să explicămfoarte bine… „. Un cuvânt de spus a avut și deputatul SeverVoinescu, acesta referindu-se frontal la problema schimbării luiEmil Boc de la șefia guvernului: „În politică, trebuie să alternezicurajul cu perseverența. Anul trecut am avut perseverență, acum avenit vremea curajului. Un prim/ministru tehnocrat ar fi o soluțiede mare curaj, care poate relansa partidul”
•Dincolo deproblemele cu care i s-au înfățișat pedeliștii, la întâlnirea deluni, Traian Băsescu a subliniat faptul că a constatat „o lipsă dedezbatere în partid”, iar în joc este problema pierderiimajorității: „Nu este o chestiune nici de neîncredere, nici de acăuta soluții când nu este nevoie, dar cred că trebuie să începețisă priviți la realitatea anului 2012 care se apropie cu alegerilocale, alegeri legislative. Și să priviți la posibile formule de acontinua guvernarea”.

Înfiorător! O mare sportivă a României, înfometată şi abuzată: "Mi-a pus mâna pe sâni, pe...
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
FOTO. Cum mai arată acum blonda Selena, de la trupa Candy, la ani buni după...
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Ion Țiriac, ce lovitură! Și-a vândut una dintre cele mai sclipitoare și scumpe afaceri
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
O bancă din ROMÂNIA vinde un SUV BOMBĂ. Are dotări și un LOOK incredibile
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
ȘOFERUL care a MERS pe CONTRASENS în fața sediului POLIȚIEI a rămas FĂRĂ PERMIS
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Vestea ȘOC a momentului în România: A murit... Un sfârșit cumplit
Veste șocantă care zguduie lumea: Va domina totul. Nu va scăpa nimeni
Liviu Dragnea o face pe Irina Tănase să plătească scump pentru presupusa infidelitate. Blondina a...
O poveste fabuloasă de succes. Cum a ajuns un IT-ist din Cluj să facă 100...
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...