Sorana Cîrstea a câștigat trofeul WTA de la Istanbul

Publicat: 25 04. 2021, 19:41
Actualizat: 25 04. 2021, 19:41
Sorana Cîrstea a câștigat turneul de tenis de la Istanbul / Sursă Foto: Facebook - Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea și-a adjudecat trofeul WTA de la Istanbul, Turcia, în urma unei finale în care a învins-o pe belgianca Elise Mertens. 

Sorana Cîrstea câștigă un turneu după 13 ani

Românca născută la Târgoviște, locul 67 WTA, a învins-o pe Mertens cu scorul de 6-1, 7-6, după o oră și 42 de minute de joc.

Cîrstea a dominat clar primul set, un 6-1 în care Mertens a părut uimită de loviturile sigure ale româncei, făcând și ea destule greșeli, abundând la ea multiplele duble greșeli.

Jucătoarea de tenis din România a făcut totuși destule gafe în partea secundă, gafe care i-au permis lui Elise să aibă mai multă încredere în ea. Tenisul său a fost unul mult mai bun, iar breakurile au venit rapid, scorul urcând la 3-1 și apoi 5-2.

Din acest moment, totul a mers perfect pentru fosta campioană de la Tashkent din 2008. De la 2-5, aceasta a făcut 6-5, a servit pentru meci, însă Mertens a mai avut o ultimă străfulgerare de orgoliu.

Tiebreakul a fost unul la discreție pentru Sorana, scor 7-3, iar pentru ea a venit al doilea titlu WTA din carieră, la 13 ani distanță.

Sorana Cîrstea va urca de luni pe poziția 58 a WTA

Este un moment important pentru Sorana Cîrstea, care va urca de luni până pe 58 WTA, aproape deci de locurile care duc la o calificare la JO 2021.

Este al doilea an consecutiv când la turneul WTA de la Istanbul câștigă o jucătoare din România, după finala de anul trecut cucerită de Patricia Țig.