Sore, în contextul cazului de la Caracal: Este îngrozitor de periculos să te naști fată. Iar ca mamă de fată îmi este teribil de frică de tot ceea ce va urma

Publicat: 30 07. 2019, 15:18

Artista a povestit că în adolescența ei, părinții îi imuneau să fie acasă la 20:30. Acum Sore le mulțumește pentru această „libertate controlată”, criticând neajunsurile țării care îi pun pe elevi în pericol.  

„Pe la 15 ani, mama îmi impunea să fiu acasă la 20.30, inclusiv vara, când încă era soarele pe cer la ora aceea. Deși nu îmi convenea, mă conformam de fiecare dată, din respect. Abia după 18 ani, am avut cumva «voie», probabil și pentru că am demonstrat că merit încrederea, să am libertate. Privind tot ce se întâmplă în lume, dar mai ales la noi în țară, aș vrea să le mulțumesc public pentru că m-au ținut într-o libertate controlată, cum am denumit-o noi peste ani.

Este îngrozitor de periculos să te naști fată. Iar ca mamă de fată, pot spune că îmi este teribil de frică de tot ceea ce va urma, perioada adolescenței și nu numai. Pentru că în definitiv, noi ca părinți, încercăm să ne facem treaba cât mai bine la nivel educațional, dar nu putem controla educația celor din jur, din pacate.

Este inadmisibil ca într-o Românie din 2019, să nu existe mijloace de transport pentru elevi, să ajungă fie la școli, fie la meditații. Sunt copii în medii rurale care merg km întregi pe jos, până li se rup unicii pantofi, doar ca să ajungă la școală”, a scris Sore pe Facebook.