Sorin Grindeanu: „Fabrica de vagoane din CARACAL reprezintă un model de succes pentru investițiile cu capital extern în economia românească”

Publicat: 19 04. 2023, 15:32
Actualizat: 19 04. 2023, 15:33

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a transmis, miercuri, că fabrica de vagoane din Caracal reprezintă un model de succes pentru investițiile cu capital extern în economia românească.

Potrivit acestuia, pe parcursul a 50 de ani, fabrica a realizat și a exportat în Franța, Cehia, Slovacia, Germania și Ungaria, peste 70.000 de vagoane de marfă.

„Este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane din lume”

„Îmi doresc ca, în anii următori, o mare parte dintre vagoanele Companiei Naționale Feroviare de transport marfă să fie achiziționate din producția acestei fabrici.

Astfel de unități de producție reprezintă un exemplu de investiție pe care ni-l dorim multiplicat în economia României”, se arată în postarea de pe Facebook.

De asemenea, Grindeanu a amintit că, în urmă cu șase ani, fabrica a fost cumpărată integral de o corporație americană, unul dintre cei mai importanți producători internaționali de vagoane și boghiuri de marfă, cu facilități de producție în Polonia, România și Turcia..

„În urmă cu 6 ani, #fabrica a fost cumpărată integral de o corporație americană, unul dintre cei mai importanți producători internaționali de vagoane și boghiuri de marfă, cu facilități de producție în Polonia, România și Turcia.

Astfel a fost modernizată această capacitate românească de producție, care, pe parcursul a 50 de ani, a fabricat și a exportat în Franța, Cehia, Slovacia, Germania și Ungaria, peste 70.000 de #vagoane de marfă.

În prezent, fabrica de la Caracal este una dintre cele mai mari fabrici de vagoane de marfă din lume, iar produsele acesteia sunt exportate în toată Uniunea Europeană și în Marea Britanie.

Foarte important este impactul pozitiv pentru economia locală.

Peste 2.000 de #muncitori români lucrează pentru realizarea de vagoane intermodale, vagoane-cisternă, vagoane pentru transport oțel, vagoane pentru transport auto, vagoane acoperite, vagoane buncăr, boghiuri”, a scris Sorin Grindeanu într-o postare pe Facebook.