Sorin Iasinovschi: Misiunea secției de anchetă este de a vindeca trauma asupra magistraților

Publicat: 18 06. 2019, 14:13

„Această secție nu a fost înființată cu scopul de a pune pe cineva la zid, ci dimpotrivă, de a crea o protecție a magistraților împotriva valului de plângeri și sesizări care vin împotriva magistraților. Eu am avut în vedere misiunea pe care o are această secție. Dacă vă uitați la condițiile sau realitățile în ceea ce privește cercetarea magistratilor din ultimii 4 ani, vom constata că așa cum spune Inspecția Judiciară, au existat derapaje de la aplicarea normelor de drept în ceea ce privește cercetarea magistraților. Această secție va avea rolul de a repara ceea ce se mai poate repara în acest sens și de a garanta că acele derapaje nu vor mai exista în viitor”, a spus Sorin Iasinovschi, în interviul pentru șefia Secției de anchetare a magistraților.

Procurorul a mai precizat că au fost derapaje de la aplicarea normelor de drept ce au creat „o traumă asupra magistraților”: „Misiunea acestei secții este de a vindeca această traumă. Când spun traumă, nu spun întamplător”.

Și procurorul Adina Florea a susținut interviul în fața comisiei de concurs din CSM, iar Bogdan Pîrlog nu s-a prezentat.

Interviul are loc în contextul în care funcția de procuror-șef al Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a devenit vacantă după ce Gheorghe Stan a demisionat pentru a prelua postul de judecător al Curții Constituționale Române.