Sorina Pintea, despre șpăgile din spitale, înainte să fie prinsă de DNA: „Am dat și eu cadouri medicilor iar familia mea încă face asta”

Publicat: 29 02. 2020, 15:26
Actualizat: 29 02. 2020, 15:29

În cursul zilei de vineri, fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost prins în flagrant de către procurorii DNA în timp ce lua mită, însă în urmă cu ceva timp aceasta declara că a oferit „cadouri” doctorilor pentru servicii medicale, însă nu a oferit șpagă.

Sorina Pintea a fost reținută pentru 24 de ore de către procurorii DNA după ce a fost prinsă în flagrant iar în curusul zilei de sâmbătă a fost audiată la DNA central, din București.

Însă, în urmă cu ceva timp, atunci ministru al Sănătății, Sorina Pintea recunoștea într-un interviu acordat realitatea.net faptul că a oferit atenții medicilor iar familia ei încă practica acest lucru și la momentul declarațiilor.

„Sigur… Dar eu nu am dat bani niciodată. Am dat cadouri și am făcut diferență și chiar și acum trebuie se facă foarte clar diferență între plata informală sau spaga și recunoștința. Sigur, am făcut și eu cadouri din recunoștință, dar vreau știți și acum membrii familiei mele, dacă accesează un serviciu medical și sunt mulțumiți, consideră  un buchet de flori nu este ceva deplasat. Și o fac și acum”, a declarat Sorina Pintea pentru sursa citată.

Sursă FOTO: Spitalul Județean de Urgență „Dr Constantin Opris” Baia -Mare / Facebook