Soțul unei cunoscute cântărețe, cercetat într-un nou dosar de evaziune fiscală

Publicat: 24 02. 2016, 13:12

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București fac 14 percheziții în București, Ilfov și Dâmbovița, la domiciliile mai multor persoane și la sediile unor firme, se arată într-un comunicat de presă. Printre cei vizați se află și omul de afaceri Alin Ionescu, soțul cântăreței Cristina Spătar.

„Paloș Vladimir și Paloș Vladimir Daniel – tată și fiu, în calitate de asociați și administratori de drept și de fapt ai SC R.G.G. SRL, în perioada 2010 – 2014, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, la diferite intervale de timp, au înregistrat, cu sprijinul suspectei Cochirlea Cristina – angajată în funcția de contabil la aceeași societate, în evidențele contabile ale firmei, achiziții fictive de bunuri/prestări servicii provenind de la SC S.B.P. SRL, administrată de suspectul IONESCU ALIN, care le-a furnizat suspecților de mai sus facturi fiscale în valoare totală de 10.405.326 lei, fapt ce a avut ca urmare imediată prejudicierea bugetului de stat cu suma de 4.981.609 lei”, mai anunță procurorii în comunicatul de presă.

Totodată, „IONESCU ALIN, în calitate de administrator al SC S.B.P. SRL, în perioada 2009 – 2012, la diferite intervale de timp, a înregistrat în contabilitatea societății cheltuieli fictive reprezentate de achiziții în valoare de 5.815.900 lei, provenind de la un număr de 4 societăți comerciale, identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, estimate la suma de 2.734.318 lei”, transmite Parchetul Curții de Apel București.

Prejudiciul total estimat de anchetatori se ridică la aproximativ 1.800.000 Euro iar pentru recuperarea sumei procurorii au anunțat că au pus sechestru pe 12 imobile care aparțin celor vizați de dosar.

Alin Ionescu mai este cercetat într-o altă cauză pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 10 milioane de euro.