Spital Județean de Urgență fără medicamente. Medicii și asistentele protestează

Publicat: 12 05. 2017, 16:25
Actualizat: 20 05. 2017, 18:12

Participanții la protestul spontan s-au adunat, vineri, în fața Spitalului Județean de Urgență Satu Mare și l-au acuzat pe managerul Camilo Coste că blochează sau tergiversează semnarea unor documente privind achizițiile de medicamente, consumabile și echipamente medicale. În urma situației conflictuale, directorul medical Dumitru Fanea a demisionat din funcție.

„Lipsesc materiale sanitare, medicamente precum citostatice sau antibiotice, nu aspirină, situația este foarte gravă. Pacienții mor pe capete iar managerul ne tratează cu aroganță. Am contestat managementul defectuos al managerului, nu se poate lucra cu acesta”, a spus un medic al spitalului.

Managerul Camilo Coste a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că protestul a fost, de fapt, „un puci”, pus la punct de cei cărora le-a deranjat interesele.

„Am deranjat o serie de interese făcând bine pentru comunitate. S-au debitat o grămadă de minciuni, că eu aș fi fost cel care am frânat achizițiile. Nici vorbă, întotdeauna au fost probleme acolo cu achizițiile. Este un obicei de a se contesta managerii la acest spital. Eu nu am fost dorit, am fost rugat să vin să pun lucrurile în ordine”, a spus Coste.

Acesta a precizat că și-a înaintat joi demisia din funcție dar aceasta nu a fost acceptată de autoritățile județene, ci i s-a aprobat doar un concediu de odihnă de 10 zile.

„În urma demisiei directorului medical al spitalului, a fost numit un director medical interimar care îmi ține locul”, a mai spus managerul spitalului sătmărean.