Spitalele „Matei Balș”, „Victor Babeș” și „Marius Nasta” din Capitală vor primi doar pacienți cu forme medii și severe de coronavirus

Publicat: 15 10. 2020, 11:23

Spitalele „Matei Balș”, „Victor Babeș” și „Marius Nasta” din Capitală vor primi și îngriji doar pacienți cu forme medii și severe de coronavirus.

Acest lucru se va întâmpla după adoptarea ordinului prin care asimptomaticii și cei cu forme ușoară vor rămâne doar în îngrijirea medicilor de familie, scrie adevărul.ro.

Ordinul prin care asimptomaticii și bolnavii cu forme ușoare vor fi în grija medicilor de familie ar trebui să apară săptămâna viitoare sub forma unei OUG, date de guvernul Orban. Proiectul este deja înaintat către premier.

Spitalele respective vor avea linii de gardă, la radiologie, pentru a vedea afectarea plămânilor pacienților Covid-19.

Formele ușoare și asimptomatice vor fi evaluate în alte centre, cu programare, nefiind considerate urgențe.

În urma evaluării, pacienții vor merge acasă, unde vor sta în izolare două săptămâni și vor fi monitorizați în fiecare zi de medicii de familie.

Medicii vor trebui să aplice, telefonic, un chestionar standard pentru a afla cum se simt pacienții.

Medicii de familie au avut deja două videoconferințe cu cei din Ministerul Sănătății, pentru a stabili cum se va desfășura acest lucru.

Nu este exclusă nici posibilitatea ca măsura de mai sus să fie extinsă în toată țara.

În ultima vreme, medicii de familie au reclamat faptul că sunt expuși în fața riscului de contaminare cu Covid-19, deoarece nu dispun de echipamentele necesare.

Anunț înfiorător. În România ar fi, în realitate, peste 20.000 de cazuri noi de coronavirus, în fiecare zi. “Oamenii ăștia circulă printre noi!”

Sorin Paveliu, medic primar boli interne, susține că situația în România este critică, existând, în fiecare zi, peste 20.000 de cazuri noi de infectare cu coronavirus.

Reputatul medic a făcut acest anunț înfiorător în contextul în care, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că 4016 români au contractat COVID-19 în ultimele 24 de ore, un record negativ de la debutul pandemiei de coronavirus.