Spitalele românești au mai băgat un om în spital

Redactor:
Mădălina Chițu
O femeie de 30 de ani, din Argeș, care a suferit, marți, o intervenție chirurgicală pentru întrerupere de sarcină la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Pitești și care a intrat apoi în stare de șoc are septicemie, în urma unei infecții.
O femeie de 30 de ani, din Argeș, care a suferit, marți, o intervenție chirurgicală pentru întrerupere de sarcină la Spitalul Județean de Urgență (SJU) din Pitești și care a intrat apoi în stare de șoc are septicemie, în urma unei infecții.

O femeie de 30 de ani, din Argeș, care a suferit, marți, ointervenție chirurgicală pentru întrerupere de sarcină la SpitalulJudețean de Urgență (SJU) din Pitești și care a intrat apoi înstare de șoc are septicemie, în urma unei infecții. GheorgheFrătoaica, directorul Spitalului Județean de Urgență din Pitești, adeclarat că pacienta are început de septicemie în urma uneiinfecții care nu i-a afectat încă toate organele. Potrivitacestuia, infecția ar putea proveni fie de la mănușile și setulperfuzabil folosite în momentul intervenției chirurgicale, fie dela o altă infecție mai veche intravaginală pe care o avea femeia șicare în urma intervenției chirurgicale a ajuns în uter.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, dr. AncaAlexandrescu, a spus că operația a decurs în condiții normale, iarpacienta a părăsit spitalul marți, îndreptându-se spre casă. Lacâteva ore, femeia aflată la locuința sa din Căteasca s-a simțitbrusc rău și a intrat în stare de șoc, familia solicitând ajutor laServiciul Unic de Urgență 112. Potrivit dr. Alexandrescu, au fostprelevate probe din secția în care a avut loc intervențiachirurgicală, dar și din Secția de Terapie Intensivă, precum și dinîncăperile adiacente acestora. Din primele cercetări rezultă căpacienta în vârstă de 30 de ani are antecedente de tahicardiesupraventriculară, suferind la un moment dat și o intervențiechirurgicală pe cord. Sala de tratament a Secției deobstetrică-ginecologie a SJU Pitești va fi renovată, iar mobilierulși instrumentarul vor fi înlocuite, încăperea și spațiile adiacenteurmând să fie dezinfectate.

În cursul zilei de ieri, pacienta a fost transportată de la SJUPitești la Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB).”Pacienta este conștientă, însă cu instabilitate hemodinamică.Medicii au instituit un tratament adecvat pacientei venite la noiîn stare septică după un chiuretaj”, a declarat purtătorul decuvânt al SUUB, dr. Bogdan Popescu. Acesta a mai spus că, în urmainvestigațiilor, s-a decis ca femeia să fie internată în Secția deTerapie Intensivă a SUUB.

Crimă înfiorătoare. Marele campion al ţării, otrăvit şi ucis de o tânără de 18 ani....
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
Vine BARZA? Alex Velea a spus adevărul la TV! Ce a mărturisit despre a patra...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Schimbări important în noul an şcolar! Ministrul Educaţiei a făcut anunţul
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Nevasta în filme p®no
Declarația prințului Philip, în anul 1988: „În cazul în care mă voi reîncarna, aș vrea...
Tatăl călăreț din Iași a vândut casa primită de la Cătălin Moroșanu! IREAL ce a...
Descoperire MONUMENTALĂ între zidurile Bisericii Sfântului Mormânt din Ierusalim, cel mai sacru loc al creștinătății
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Strategia strălucitoare prin care creierul rezolvă probleme, dar oamenii n-o folosesc
Ce spune celebrul Morgan Freeman despre vaccinurile anti-COVID: „Dacă ai încredere în mine, vei...”
Declarația oficială care CUTREMURĂ ROMÂNIA: Ce se va întâmpla în curând. Mai sunt câteva zile
O femeie nu a mâncat zahăr 30 de ani. Ce s-a întâmplat cu corpul ei...
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume ne spune cum putem să ne transformăm...
Inchide