Spitalul „Marie Curie” va fi extins. Planul Ministerului Sănătății pentru modernizarea spitalelor

Publicat: 24 08. 2016, 14:03
Actualizat: 06 02. 2018, 18:06

Potrivit declarațiilor făcute de Vlad Voiculescu, Ministerul Sănătății a obținut aprobarea Memorandumului privind extinderea și modernizarea Spitalului „Marie Curie”, în vederea creării primului centru regional de îngrijire a copiilor din România, dar și pentru relocarea Institutului pentru Boli Cardiovasculare „C.C. Iliescu”, unitate medicală care funcționează într-o clădire încadrată în clasa II de risc seismic și cu un grad de degradare ridicat. 

Institutul „C.C. Iliescu” va fi mutat într-o clădire ce urmează să fie construită în actuala curte a Institutului Fundeni, terenul fiind deja identificat, după cum spune ministrul Sănătății

În ceea ce privește banii necesari demarării acestor construcții, aceștia vor fi obținuți prin semnarea unui acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care va prelua responsabilitatea pentru întreaga pregătire a proiectului. 

Odată ce construcția va fi finalizată, statul va vira, anual, pe o perioadă stabilită la semnarea acordului, o sumă de bani către BERD, până când suma cheltuită va fi restituită complet. 

Vlad Voiculescu a dat asigurări că aceste lucrări de modernizare nu vor afecta nici statutul spitalelor și nici pe cel al pacienților. Spitatele vor rămâne unele de stat, iar pacienții nu vor fi nevoiți să scoată din buzunar niciun ban în plus pentru tratamente.