Sportivilor din țările afectate de Ebola li se interzice să participe la Jocurile Olimpice de Tineret din China

Publicat: 15 08. 2014, 12:34
Actualizat: 18 05. 2015, 19:56

CIO și comitetul de organizare au decis că „sportivii proveniți din regiuni infectate nu vor putea participa la sporturile de luptă sau la natație”. Aceștia vor fi supuși unor teste medicale pe toată perioada competiției. Comunicatul CIO precizează că autoritățile chineze sunt pregătite să facă totul în cazul Ebola.

„Regretăm că din cauza acestei probleme, anumiți sportivi suferă dublu, din cauza epidemiei din țara lor de origine și pentru că nu pot participa la jocuri”, se arată în comunicatul publicat vineri.

Jocurile Olimpice de Tineret au fost înființate în 2007 și prima ediție a avut loc la Singapore în 2010.

România va fi reprezentată de 41 de sportivi la cea de-a două ediție de vară a Jocurilor Olimpice de Tineret (JOT), care va avea loc la Nanjing (China) în perioada 16 – 28 august, competiție rezervată performerilor cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Potrivit ultimului bilanț prezentat miercuri de către Organizația Mondială a Sănătății, febra Ebola a provocat moartea a 1.069 de persoane din 1.975 de cazuri (confirmate, suspecte sau probabile). Cifra reprezintă o rată a deceselor de 54%.

Din cauza epidemiei, mai multe state și companii au decis să nu mai asigure zboruri către și dinspre țările afectate.