SRI: România se menține pe cod albastru – precaut de alertă teroristă

Publicat: 22 03. 2016, 12:34
Actualizat: 05 06. 2018, 17:33

Începând cu anul 2004, România dispune de un Sistem Național de Alertă Teroristă (SNAT) în scopul sprijinirii procesului de planificare activităților antiteroriste la nivel național, precum și al informării populației în legătură cu nivelul amenințării teroriste. În cadrul SNAT, stările de amenințare sunt identificate prin cinci niveluri de alertă teroristă, evidențiate distinct pe bază de culori.

Verde – scăzut – informațiile disponibile și evenimentele recente indică faptul că un atac terorist este foarte puțin probabil.

Codul albastru – precaut – informațiile disponibile și evenimentele recente indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist.

Codul galben – moderat – informațiile disponibile și evenimentele recente indică faptul că există risc terorist general, fiind posibil un atac terorist.

Portocaliu – ridicat – informațiile disponibile și evenimentele recente indică un risc terorist crescut, fiind probabil un atac terorist.

Roșu- critic – informațiile disponibile și evenimentele recente indică un risc iminent de producere a unui atac terorist.

Procurorul general belgian a confirmat ipoteza atentatului sinucigaș din aeroportul Zaventem, din Bruxelles, unde au avut loc, marți dimineață două explozii, dar și bilanțul provizoriu de 13 morți și 35 de răniți, informează Le Figaro.