STARE DE URGENȚĂ. IKEA a închis restaurantele, bistro-urile și cafenelele

Publicat: 19 03. 2020, 13:00
Actualizat: 07 04. 2021, 03:12
În magazinul Ikea sunt aplicate măsuri extinse de curățare și dezinfectare

Reprezentanții IKEA Europa de Sud-Est au anunțat, printr-un răspuns la o solicitare Gândul.ro, că s-au conformat interdicțiilor anunțate de autorități și au închis restaurantele, bistro-urile și cafenelele pentru a a reduce riscul de expunere a clienților.

„IKEA Europa de Sud-Est respectă măsurile puse în aplicare de autorități pe toate piețele unde suntem prezenți și, prin urmare, ne-am închis restaurantele, bistro-urile și cafenelele pentru clienții noștri pentru a reduce riscul de expunere. Magazinele de delicatese suedeze rămân deschise, în timp ce măsurile extinse de curățare și dezinfectarea sunt aplicate în magazinele noastre. Sănătatea angajaților și a clienților noștri este o prioritate pentru IKEA”, au transmis reprezentanții IKEA.

Potrivit răspunsului pentru Gândul.ro, de la începutul situației urgente, IKEA Europa de Sud-Est a urmat instrucțiunile autorităților naționale relevante și ale Organizației Mondiale a Sănătății.

„Ca măsură preventivă, asigurând în același timp continuitatea activității, am făcut posibilă munca de acasă pentru colegii noștri, pentru a-și putea desfășura activitatea oricând și ori de câte ori este posibil. De asemenea, am luat măsuri pentru a ajuta în plus angajații și clienții noștri: am instalat indicatoare de distanță de un metru în toate spațiile relevante, am asigurat mănuși angajaților care sunt în contact cu clienții, recipiente cu dezinfectant pentru mâini sunt puse la dispoziție în întregul magazin, casele de marcat sunt dezinfectate la fiecare două ore și am crescut frecvența de curățare în toate unitățile”, au detaliat reprezentanții IKEA.