Starea de sănătate a pictorului Sabin Bălașa, operat la Constanța, este stabilă

Publicat: 15 02. 2012, 11:55
Actualizat: 22 02. 2012, 14:11
Starea de sănătate a pictorului Sabin Bălașa, operat, joi, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, este stabilă, în cursul acestei zile urmând să fie mutat de la secția de terapie intensivă la secția de chirurgie.

Starea de sănătate a pictorului Sabin Bălașa, operat, joi, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, este stabilă, în cursul acestei zile urmând să fie mutat de la secția de terapie intensivă la secția de chirurgie. Purtătorul de cuvânt al unității medicale, Florian Stoian, a declarat, vineri, că pictorul și-a petrecut noaptea în secția de terapie intensivă, sub supraveghere de specialitate.

Pictorul Sabin Bălașa a fost operat, joi, la Clinica de Chirurgie Cardio-Vasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța pentru extirparea unei tumori de 30 de centimetri, care îi cuprindea ultimele trei vertebre și o parte din plămânul drept.

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară, doctorul Mircea Pătruț, a declarat că pictorul Sabin Bălașa, în vârstă de 75 de ani, a ajuns la spitalul din Constanța după ce cadre medicale din București, Franța și China ar fi refuzat să efectueze această operație pe care au considerat-o foarte periculoasă. Șeful Clinicii de Chirurgie Cardio-Vasculară a spus că, deocamdată, nu este cunoscută natura tumorii, aceasta urmând să fie aflată în următoarele zile.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro