Starețul Mănăstirii Stănișoara, răpus de coronavirus. Părintele Laurențiu Popa a fost confirmat pozitiv în 27 iulie

Publicat: 12 08. 2020, 08:48
Actualizat: 12 08. 2020, 09:45

Părintele Laurențiu Popa, starețul Mănăstirii Stănișoara din județul Vâlcea, a murit în dimineața zilei de 11 august, după ce s-a infectat cu noul coronavirus.

Părintele stareț, în vârstă de 66 de ani, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus la data de 27 iulie 2020, dar starea lui s-a agravat și nu a reușit să învingă infecția.

Starețul Mănăstirii Stănișoara se afla internat la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală, aici fiind și locul în care a murit.

Părintele Laurențiu era originar din județul Bacău, el fiind un călugăr strict în ceea ce privește canoanele, dar și un păstrător al ortodoxiei.

Starețul a murit după ce a participat la o slujbă în aer liber

Starețul Mănăstirii Stănișoara este a doua față bisericească marcantă răpusă de coronavirus, după ce, în luna mai, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a murit după infectarea cu Covid-19.

Clericul a decedat la data de 20 mai la Spitalul Matei Balș din Capitală, unde se afla internat încă din 20 aprilie.

Pe 16 aprilie, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a participat la o ceremonie religioasă în aer liber, în urma căreia s-a simțit rău, apoi a ținut slujba de Înviere împreună cu preoți și călugări de la biserica Sf. Gheorghe, de la Mânăstirea Sf. Ioan din Suceava.

STARE DE ALERTĂ. Raed Arafat explică de ce ÎPS Pimen a fost înmormântat cu mii de oameni: Este solicitarea personală a Mitropolitului Moldovei și Bucovinei. Nu s-a făcut excepție de la problema sănătății publice

Platforma de jurnalism Recorder face o comparație între înmormântarea decedaților de COVID-19 supusă regulilor din starea de alertă și cea organizată pentru fostul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen.

Potrivit protocoalelor de desfășurarea a înmormântărilor pentru decedații purtători de SARS-CoV-2, traseul până la cimitir ar fi trebuit să fie astfel: trupurile să fie sigilate la morgă în saci dezinfectați, transportate apoi direct la cimitir de firme de pompe funebre cu mașini speciale, în sicrie etanșate.