Statul de drept, suspendat 45 de zile. Protest în București și în marile orașe față de ORDONANȚA TRASEIȘTILOR

Publicat: 31 08. 2014, 19:26
Actualizat: 05 07. 2016, 22:38

La evenimentul creat pe Facebook își anunțaseră prezența aproape 1.500 de persoane.

„Ordonanța de urgență care dă liber la cumpărarea primarilor de către partidul dominant a trecut! Printr-o suspendare temporară a legii migrației politice, primarii locali au un ragaz de 45 zile să se mute la care dă mai mult, indiferent de votul cetățenilor.E un fel de baba oarbă cu viitorul nostru, un joc al corupției care confirmă lozinca pe care am strigat-o și toamna trecută, și în iarna lui 2012: ‘Toate partidele, aceeași mizerie!’ E modul Guvernului Ponta de a sărbători un an de la 27 august 2013, când a trimis Parlamentului Legea Specială pentru Distrugerea Roșiei Montane”, se arată în mesajul postat pe Facebook de „Uniți Salvăm”.

Guvernul a adoptat joi, într-o ședință extraordinară, ordonanța prin care se legalizează, pentru 45 de zile, migrația aleșilor locali. Astfel, în această perioadă, primarii, consilierii locali și județeni pot trece de la un partid la altul, fără a-și pierde mandatul.

Ambasada SUA la București și-a exprimat îngrijorarea față de momentul ales pentru adoptarea acestui act normativ. O reacție similară a venit din partea Ambasadei Marii Britanii.