STB vrea să crească considerabil prețul unei călătorii, după 11 ani în care tariful actual nu s-a schimbat

Publicat: 09 02. 2020, 19:03
Actualizat: 09 02. 2020, 19:04
Controale masive în mijloacele de transport în comun. Arafat: Șoferii și alți pasageri nu au curaj să spună „Coboară, nu porți mască!”

Societatea de Transport Bucureşti (STB) a solicitat creşterea tarifului de călătorie de la 1,30 lei la 2,5 lei, după 11 ani în care tariful actual nu s-a modificat.
Andrei Creci, directorul general al STB, a declarat într-un intreviu acordat AGERPRES că veniturile lunare ale societății prin creșterea prețului unui călătorii ar putea crește la 6-7 milioane de lei.
De asemenea, directorul general STB ar vrea să investească în achiziționarea a 40 de tramvaie de 18 metri, dar și în transformarea unor autobuze vechi de 15 ani care vor avea un consum mult mai mic și noxe mai puține.

„Noi am solicitat deja şi sper să se majoreze anul acesta, pentru că de 11 ani suntem la acelaşi tarif de 1,3 lei. E ruşinos că în alte oraşe din ţară, nu în Cluj sau în Oradea, ci în Craiova, este 2,5 lei. Dacă se va majora la 2,5 lei titlul de călătorie, cât cred eu că se va face şi sper că se va face, veniturile noastre lunare cresc cu 6-7 milioane de lei. Există şi posibilitatea transportului gratuit total, dar părerea mea este că efortul Primăriei ar creşte nejustificat şi, paradoxal, s-ar constata şi o scădere a calităţii serviciului. Sunt oraşe în Europa, cum e Talin din Estonia, unde transportul public este gratuit. Pe de altă parte, Londra are 27 de operatori publici şi privaţi, iar societatea de transport din Paris a câştigat unele rute la Londra”, a declarat Andrei Creci.