Steinmeier: Românii din Germania merită tot respectul nostru. Iată de ce

Publicat: 09 03. 2015, 19:50

This browser does not support the video element.

Aproximativ 350.000 de români trăiesc și muncesc în prezent în Germania, această comunitate de migranți fiind una dintre cele mai bine integrate din Germania, a declarat, luni, ministrul de Externe de la Berlin, Frank-Walter Steinmeier, aflat într-o vizită oficială în România.

„Au existat discuții despre situația acestora, au existat știri care nu au fost foarte pozitive, cărora eu m-am opus. Am avut întotdeauna suspiciunea că multe informații date în spațiul public se bazează pe prejudecăți. Mi s-a confirmat faptul că au existat astfel de prejudecăți nefondate”, a spus Steinmeier.

„A apărut în Germania un studiu foarte surprinzător. Cifrele acestui studiu mare, reprezentativ, demonstrează că românii din Germania sunt printre cei mai bine integrați străini de pe piața muncii din Germania. Acest studiu îmi confirmă un lucru pe care-l știam de dinainte apariției lui, când spunea că Germania profită, la rândul său, de cetățenii români care muncesc în Germania. Merită tot respectul nostru acești oameni”, a mai declarat ministrul german de Externe, care va participa, luni, la Sibiu, împreună cu președintele Iohannis, la un eveniment dedicat aniversării a 25 de ani de existență a Forumului Democrat German din România.

„Etnicii germani proveniți din România au un rol pozitiv pentru receptarea țării noastre în Germania, reprezintă un element de potențare a relației bilaterale și salut pe această cale aniversarea a 25 de ani de existență a Forumului Democratic al Germanilor din România, care a contribuit în mod semnificativ la buna conviețuire între români și germani”, a spus și ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.