Străzile din Pantelimon vor fi modernizate cu 11 milioane de euro

Publicat: 15 01. 2015, 12:16

Contractul a fost atribuit luni, în urma unei licitații deschise unde au fost admise șase oferte, potrivit unui anunț al primăriei.

Lucrările vizează modernizarea reabilitarea și modernizarea sistemului rutier pe o lungime de aproximativ 29 kilometri și lucrări de canalizare pluvială pe circa 19 kilometri.

Proiectul, estimat la 40,8 milioane lei, a fost adjudecat pentru suma de 40,2 milioane lei. Sumele nu includ TVA.

Investiția este finanțată prin Programul Operațional Regional.

Compania franceză Eurovia, specializată în construcții, infrastructură de transport și construcții edilitare, deține Viarom Construct și este parte a grupului francez Vinci.

Viarom Construct a înregistrat în 2013 o cifră de afaceri de 185,1 milioane lei și un profit net de 1,2 milioane lei, având aproximativ 220 angajați, potrivit informațiilor transmise la Ministerul Finanțelor.

Vinci face parte, alături de Strabag (Austria) și Aktor (Grecia), din asocierea selectată pentru construcția în concesiune a autostrăzii Comarnic – Brașov. Premierul Victor Ponta a cerut ministrului Transporturilor ca, până pe 15 februarie, să fie decisă semnarea contractului de construcție sau rezilierea procedurii.