Stroe: În doi ani și jumătate au fost șase miniștri de Interne, „cei mai tari”

Publicat: 22 03. 2013, 16:41
Actualizat: 14 02. 2019, 18:12

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat vineri, la bilanțul MAI, că în doi ani și jumătate au fost șase miniștri de resort, adăugând „cei mai tari”, în condițiile în care consilierul prezidențial Iulian Fota a remarcat că au fost trei șefi la Poliția Capitalei într-un an.

Radu Stroe a preluat remarca lui Iulian Fota, care a amintit că anul trecut au fost trei șefi la Poliția Capitalei, adăugând: „Eu vreau să vă informez cu respect că în doi ani și jumătate au fost șase miniștri ai Afacerilor Interne, ceea ce este de nediscutat, cei mai tari”.

Stroe a mai spus că prima și cea mai gravă consecință a acestei abordări a fost „lipsa de eficiență, eficacitate, abordabilitate și predictibilitate a măsurilor adoptate” și că instituția pe care o conduce se confruntă cu unele dezechilibre în domenii ca cel legislativ, managementul resurselor umane și dotarea unităților.

Ministrul Radu Stroe a prezentat vineri raportul de evaluare a activității instituției pe 2012. La eveniment au mai participat consilierul prezidențial Iulian Fota, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, și directorul Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu.