Stroe spune că în Galați vor fi instalate bucătării pentru ca sinistrații să primească mâncare caldă

Publicat: 16 09. 2013, 13:14
Actualizat: 30 07. 2014, 11:33

Ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, a declarat, luni, la Galați, că în zonele din județ afectate de inundații vor fi instalate bucătării cu bucătari de la Armată, pentru ca sinistrații să primească mâncare caldă, precizând, totodată, că 200 de locuințe modulare sunt deja disponibile.

Ministrul Radu Stroe a participat, la Galați, la ședința Comitetului pentru situații de urgență, el declarând la finalul acesteia că principala problemă a autorităților este „luarea gunoiului”, respectiv a nămolului rezultat în urma inundațiilor.

De asemenea, el a spus că în zonele afectate de inundații vor fi instalate bucătării pentru ca sinistrații să primească mâncare caldă.

„Principala problemă este luarea gunoiului și să se dea cu substanțe dezinfectante. A doua problemă o reprezintă bucătăriile, să se facă mâncare caldă pentru cei sinistrați și suplimentarea, dacă va fi necesar, de la rezervele de stat de ce va fi nevoie: pâine, zahără, apă, ulei, tot ce e necesar pentru ca oamenii să aibă ce mânca în această perioadă până se stabilizează lucrurile”, a declarat ministrul Stroe, precizând că în zonele afectate de inundații vor fi instalate trei bucătării, iar Armata va pune la dispoziție bucătari.

Stroe a mai spus că pentru cazarea persoanelor sinistrate sunt deja disponibile 200 de locuințe modulare provizorii și că numărul acestora va fi suplimentat dacă va fi nevoie.
Prefectul județului Galați, Emanoil Bocăneanu, a declarat că luni se va face o estimare preliminară a pagubelor produse de inundații și că speră ca în cursul zilei de marți această analiză să fie finalizată, pentru a putea fi inițiat și aprobat un proiect de hotărâre de guvern pentru care să vină în sprijunul sinistraților.

Pe de altă parte, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a distribuit deja peste 1.000 de kilograme de substanțe dezinfectante și peste 1.000 de doze de vaccin antitetanos, jumătate dintre acestea fiind deja folosite, potrivit declarațiilor directorului instituției, Valentin Boldea.

Peste 6.000 de persoane au fost evacuate și aproape 1.800 de case au fost afectate de inundațiile produse în ultimele zile în 39 de localități din județul Galați, potrivit unui bilanț prezentat, duminică, la Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Nouă persoane, între care o fetiță de opt ani, și-au pierdut viața după ce au fost luate de viituri, în noaptea de miercuri spre joi, în județul Galați.

Mai multe instituții publice și societăți comerciale au început colectarea de alimente, îmbrăcăminte și medicamente pentru sinistrații din localitățile gălățene afectate grav de inundații.

Tudor Neacșu, corespondenti@mediafax.ro