Studenți israelieni, umiliți pe un aeroport din România: „Cei care vorbeau arabă au fost duși într-o cameră separată”

Publicat: 01 05. 2016, 15:09
Actualizat: 01 05. 2016, 15:30

Potrivit studenților, citați de Times of Israel, membrii de origine arabă din grupul de studenți au fost duși într-o camera separată pentru a fi interogați, în timp ce pasagerilor evrei li s-a permis continuarea procedurii de check-in. Unul dintre studenții evrei a reușit să filmeze incidentul cu telefonul mobil, înainte ca un membru al firmei de securitate să îi ceară să oprească filmarea, informează hotnews.

În cele din urmă, studenților arabi li s-a permis urcarea la bordul aeronavei, dar firma de securitate le-a interzis să își ia și bagajele cu ei. Acestea au ajuns în Israel 36 de ore mai târziu.

„Ne-am simțit umiliți. Cei care vorbeam arabă am fost duși într-o camera separată și am fost percheziționați”, a scris Bădia Karem, unul dintre studenți, pe contul sau de Facebook.

Karem afirmă că a fost supus unei proceduri umilitoare de percheziție corporală. El a adăugat că atmosfera din camera era „foarte dificilă”.

Israir a emis un comunicat de presă după incident în care afirmă că nu are niciun control asupra procedurilor de control.

„În ceea ce privește cursele companiei Israeli, procedurile de securitate sunt efectuate de o entitate externă care acționează la instrucțiunile responsabililor de securitate din Israel”, a arătat compania.