Studenții vor înlocui profesorii în vârstă și vulnerabili la școlile din Moscova

Publicat: 15 10. 2020, 17:38
Actualizat: 06 04. 2021, 14:40
Studenții vor înlocui profesorii în vârstă și vulnerabili la școlile din Moscova

Cursanții și absolvenții vor preda în școlile primare pe fondul unor infecții record în Rusia

Studenții vor înlocui profesorii mai în vârstă și vulnerabili

Moscova urmează să încadreze studenții în școli primare pentru a înlocui profesorii mai în vârstă și vulnerabili, deoarece Rusia raportează un număr record de infecții cu coronavirus, dar rezistă unui blocaj nou,  notează The Guardian.

Serghei Sobyanin, primarul Capitalei rusești, a anunțat miercuri că liceele vor rămâne închise săptămâna viitoare după o vacanță prelungită de toamnă, cu aproximativ o jumătate de milion de elevi mutați la învățământ la distanță.

Dar școlile primare se vor redeschide, cu profesori stagiari și absolvenți recenți aduși pentru a conduce unele clase sub „supravegherea la distanță” a personalului cu experiență. Acest lucru ar proteja profesorii mai în vârstă și cei care suferă de boli cronice, a spus Sobyanin.

Anunțul urmează mișcărilor serviciilor de sănătate din Rusia și din alte părți pentru a înrola studenți la medicină în lupta împotriva Covid-19.

Până joi, Rusia a raportat 1.354.163 de cazuri de infecție cu coronavirus și 23.491 de decese provocate de COVID-19, conform worldometers.info.