Studiu realizat de cercetătorii britanici. Ce se întâmplă cu pacienții care au cancer, din cauza noului coronavirus

Publicat: 22 09. 2020, 19:47
Actualizat: 06 04. 2021, 15:48
Sursă FOTO: Shutterstock

Un nou studiu, realizat de oamenii de știință din Marea Britanie, care profesează la spitalele universităţii Cambridge, relevă că la 21% dintre asistente şi la 17% dintre medicii care tratează pacienţii cu cancer au fost găsiţi anticorpi COVID-19, relatează Business Wire.com

Studiul, realizat pe 434 de persoane

Personalul din domeniul sănătăţii a contractat infecţia cu COVID-19 la un moment dat în timpul activităților de la centrele medicale, dar au continuat să se ocupe de pacienţii cu cancer.

Studiul a fost realizat pe 434 de persoane şi evidenţiază posibilitatea ca personalul medical să transmită persoanelor vulnerabile infecţia.

Descoperirea bizară făcută de Nicolelis

Nicolelis a declarat că rezultatele sunt cu atât mai interesante cu cât studiile anterioare au arătat că oamenii cu anticorpi la dengue pot fi identificați pozitiv cu anticorpi la coronavirus, chiar dacă nu au fost infectați niciodată cu virusul!

Brazilia se situează pe un nefericit loc III mondial în privința infectărilor cu Covid-19, cu peste 4,4 milioane de cazuri – în spatele SUA și India.

În state precum Parana, Santa Cantarina, Grande do Sul, Mato Grosso do Sul și Minas Gerais, cu o incidență mai mare a cazurilor de dengue în 2019 și 2020, Covid-19 a ajuns mai greu în comunitate, comparativ cu state precum Amapá, Maranhão și Pará, care au avut mai puține cazuri de dengue.