Presupusa iubită a lui Vladimir Putin, Alina Kabaeva, vizată de noile sancțiuni impuse de SUA

Publicat: 03 08. 2022, 09:37
Actualizat: 03 08. 2022, 09:47
Sursă Foto - Twitter

O nouă rundă de sancțiuni anunțată de Statele Unite a vizat-o în cele din urmă și pe Alina Kabaeva, presupusa amantă a președintelui rus Vladimir Putin.

Trezoreria americană a anunțat, marți, că a înghețat viza Alinei Kabaeva, fostă gimnastă olimpică, și a impus alte sancțiuni legate de activele acesteia.

Oficialii de la Washington au justificat această acțiune prin faptul că fosta olimpică este directoarea unei companii mass-media care susține și promovează „operațiunea militară specială” declanșată de Putin în Ucraina.

Mai mulți critici ai Kremlinului, inclusiv Alexei Navalnîi, au cerut statelor occidentale să impună sancțiuni împotriva lui Kabaeva, afirmând că ea este cea care îi administrează averea din străinătate a președintelui rus.

Alina Kabaeva, un atac la persoana lui Vladimir Putin

Joe Biden a decis în ultima clipă să nu o sancționeze pe amanta președintelui rus, de teamă ca liderul Rusiei sa nu perceapă măsura drept un atac personal la adresa lui.

De asemenea, Kabaeva și familia ei s-ar fi îmbogățit datorită oamenilor din cercul apropiat al lui Putin, susțin oficialii americani.

Mai mult decât atât, Alina Kabaeva este considerată beneficiară averii lui Putin. Fosta olimpică la gimnastică a fost membră pro-Kremlin a parlamentului timp de 8 ani, după care, în 2014, a fost numită la conduerea grupului de Stat Național Media unde încasează un salariu anual de 10 milioane de dolari, potrivit Hotnew.ro.