SUA s-au oferit să-l scoată pe Zelensky din Kiev, dar acesta a refuzat

Publicat: 26 02. 2022, 09:37
Foto: Shutterstock

Războiul din Ucraina continuă, iar Statele Unite s-au oferit să ajute la evacuarea preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, din Kiev. Totuși, acesta a refuzat să plece.

Se pare că Volodimir Zelenski nu dorește să părăsescă Ucraina, fiind conștient că este „inamicul nr. 1″ al Rusiei, iar familia sa „inamicul nr 2, relatează The Guardian, citând Washington Post.

Agenţiile de informaţii americane l-au informat pe Zelenski de ameninţarea la adresa siguranţei sale timp de mai multe săptămâni.

Informaţiile de la acea vreme sugerau că echipele de asasini ruşi s-ar fi aflat deja în Kiev.

„L-am avertizat nu numai de ameninţarea invaziei ruseşti, care acum este o realitate, ci şi de ameninţarea la adresa sa personală”, a declarat Adam B. Schiff (D-Calif), preşedintele Comitetului pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor: „suntem pregătiţi să îl ajutăm în orice fel”.

Volodimir Zelenski neagă zvonurile conform cărora a cerut armatei să se predea Rusiei: „Nu vom depune armele”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a postat, sâmbătă dimineața, un videoclip, pe Twitter, în care dă asigurări că Ucraina nu se va preda Rusiei. El s-a filmat în timp ce se plimbă pe străzile Kievului. El vrea să combată zvonurile conform cărora a cerut armatei să se predea trupelor ruse.

„Există o mulțime de informații false online, că fac apel la armata noastră să depună armele. Sunt aici. Nu vom depune armele. Ne vom apăra țara”, a spus el