Sub nasul anchetatorilor. Procurorii din Ploiești au fost prădați de un hoț de portofele chiar în sediul Parchetului

Publicat: 23 01. 2015, 15:47

Un bărbat a comis opt furturi în incinta Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploiești. Pentru ca rușinea anchetatorilor să fie și mai mare, hoțul a reușit să rămână neidentificat timp o lună de la primul furt. Potralul observatorph.ro a relatat că hoțul ar fi intrat în birourile procurorilor în lipsa acestora și le-a sustras portofelele, dar și telefoanele. Parchetul Judecătoriei Ploiești a deschis un dosar și a constatat un prejudiciu de 3.000 de lei.

„Un hoț a furat portofelele mai multor procurori chiar din clădirea de pe strada Buna Vestire. Pe această stradă își au sediile DIICOT și Parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal și Curtea de Apel”, a fost titlul din presa locală.

Informația a fost confirmată pentru gândul de către procurorii Parchetului Judecătoriei Ploiești, care au transmis că hoțul a fost prins și identificat, numele lui fiind Alexandru Ionuț Onoiu.

observatorph.ro a notat, citând surse din cadrul anchetei, că Onoiu a fost prins în urma unui flagrant. „Anchetatorii au lăsat un birou deschis cu un portofel, hoțul a intrat și a furat portofelul, fiind ulterior prins. Pe portofelul respectiv fusese aplicată o substanță, probabil fluorescentă. Pe mâinile lui s-au găsit urmele substanței, el recunoscându-și faptele pentru care era acuzat”, notează sursa citată.

Parchetul a transmis un comunicat în care susține că bărbatul a comis opt infracțiuni de furt în perioada 08.12.2014 – 22.01.2015. Totodată, Parchetul a decis să ceară arestarea preventivă a bărbatului.