Subtraversări pentru urși de 30 de milioane de euro, pe autostrada Lugoj-Deva

Publicat: 23 12. 2013, 17:56
Actualizat: 31 10. 2016, 23:50

Subtraversările pentru urși care vor fi construite pe tronsonul de autostradă Lugoj-Deva vor costa Guvernul între 30 și 32 de milioane de euro, a declarat premierul Victor Ponta.

Întrebat de jurnaliști dacă a fost deschis, luni, tronsonul de autostradă Lugoj-Deva, conform planului, și dacă a fost obținut avizul de mediu, Ponta a răspuns că da.

„Sunt 37 de kilometri, CNADNR m-a înștiințat foarte clar că astăzi se deschide Lotul 1, 27 plus 10 kilometri – 37”, a spus premierul.

De asemenea, șeful Guvernului a precizat că a fost obținut și avizul de mediu pentru această lucrare.

„S-a dat avizul de mediu. Pentru cunoștința dumneavoastră, o să ne coste vreo 30 de milioane de euro subtraversările pentru urși. Dumneavoastră puteți să zâmbiți, eu nu pot să zâmbesc, dar asta e realitatea. Da, trebuie să facem niște subtraversări, costă vreo 30, 32 de milioane de euro toate acele lucrări”, le-a mai spus Ponta jurnaliștilor.

În luna septembrie, Ponta a declarat că tronsonul de autostradă din regiunea Deva finanțat din fonduri UE nu poate fi făcut pentru că nu are aviz de mediu, deoarece nu s-a luat în calcul proiectarea unei subtraversări ecologice pentru urși.

Nu reușim să semnăm, pe bani europeni, un tronson de autostradă în regiunea Deva pentru că n-am făcut subtraversarea pentru urși. Probabil că pare comic, dar nu e nimic comic în chestia asta. Nu avem avizul de mediu pentru că trebuie să facem o subtraversare ecologică pentru urși. Iubesc urșii, iubesc toate animalele, dar trebuie să facem și autostrăzi ca oamenii să trăiască în țara asta, să nu mai moară pe drumuri în accidente de mașină, să putem să ne dezvoltăm economic, să facem niște lucruri ca să ne folosim țara asta bogată, să ne-o folosim bine, păstrând în același timp cât mai mult din natură”, a spus primul-ministru.