Suceava: Microbuz cu 16 locuri, depistat în trafic având 36 de pasageri

Publicat: 19 01. 2014, 15:41

Un microbuz cu 16 locuri care transporta 36 de pasageri a fost depistat în trafic la Fălticeni, a informat, duminică, PolițiaJudețeană  Suceava, care a precizat că acest caz a fost identificat în cadrul unei acțiuni de respectare a legislației de către transportatorii rutieri.

Potrivit Poliției Județene Suceava, Serviciul Rutier a organizat, vineri, o acțiune de verificare în trafic a respectării legislației în domeniul transporturilor rutiere publice.

Sursa citată precizează că un șofer de 59 ani, din Fălticeni, a fost depistat pe o stradă din oraș când conducea un microbuz de transport persoane cu 16 locuri, în care se aflau 36 de călători, cu 20 de persoane în plus față de numărul locurilor prevăzut în certificatul de înmatriculare. Șoferul microbuzului a fost amendat de polițiști.

În cadrul controlului au fost verificate 85 de autovehicule, din care 60 de marfă și 25 de transport persoane și au fost aplicate 42 de sancțiuni, în valoare de 73.010 lei și retrase patru certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice, lipsă RCA și lipsă ITP, mai arată Poliția Suceava.