Suceava: Zece arme de vânătoare și muniția aferentă, confiscate de la un italian

Publicat: 19 05. 2013, 12:16
Actualizat: 10 02. 2014, 12:04

Un cetățean italian este cercetat de polițiștii suceveni pentru contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, după ce a introdus ilegal în țară zece arme de vânătoare și muniția aferentă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Poliției Județene Suceava, armele și muniția care se aflau în locuința din Drăgoiești a unui cetățean italian au fost confiscate.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au stabilit că, în cursul decembrie 2012, italianul, motivând că este deținător legal de arme de vânătoare în Italia, a introdus ilegal în România cele zece arme și cartușe de calibru 12 mm prin intermediul altui cetățean italian.

Acesta a transportat armele dezasamblate, într-o geantă mare de voiaj, transportul fiind făcut cu autocarul prin Punctul de frontieră Borș.

Italianul a declarat, în prezența traducătorului autorizat, că nu știa legislația românească privind regimul armelor și munițiilor, considerând că nu are nevoie de autorizare pe teritoriul României.