Sunt bolnavi incurabili, dar și-au luat de la clinici private certificat medical „apt pentru permis auto”. Cine i-a reclamat la parchet

Publicat: 28 04. 2014, 21:10
Actualizat: 09 02. 2016, 01:20

Președintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Dașcău, a făcut plângere penală la Parchetul Vaslui împotriva mai multor persoane care nu ar fi obținut în condiții legale fișele medicale necesare la dosarul pentru obținerea permisului de conducere auto, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În sesizarea făcută la Parchet, medicul Mioara Dașcău susține că pacienții reclamați figurează în evidențele sale de medic de familie cu boli cronice, care ar fi incompatibile cu condusul autovehiculelor.

„Ca exemplu, am un bolnav cronic cu cancer în faza de metastază, iar pe fișa medicală făcută la o clinică privată figurează apt de sus până jos. Degeaba mai punem noi, medicii de familie, că acești pacienți sunt suferinzi de vreo boală cronică dacă în final pe fișa medicală apare apt pentru condus autovehicule, cu ștampila și semnătura clinicii private. Am prezentat procurorului deocamdată trei cazuri concrete și sperăm ca această practică să înceteze. Suntem convinși că numărul accidentelor rutiere ar scădea dacă aceste fișe ar fi întocmite corect. Altfel, o să ne trezim că trimitem copilul să ia o pâine și este lovit pe trotuar de o mașină condusă de un șofer care a suferit nu știu ce criză când se afla la volan”, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX președintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mioara Dașcău.

Potrivit acesteia, instructorii auto ar fi complici la obținerea acestor fișe medicale de la policlinicile private de către pacienți care, în opinia președintelui Colegilor Medicilor Vaslui, nici măcar nu sunt văzuți și consultați de către medicii specialiști.

Medicul Mioara Dașcău susține că numărul celor care obțin fișa medicală este mult mai mare, în acest sens solicitând sprijinul altor medici de familie din județul Vaslui.