Supermarketurile ar putea să nu mai asigure spații speciale pentru produsele românești. Cu ce ar urma să fie înlocuit termenul „românesc”

Publicat: 15 03. 2017, 15:13
Actualizat: 08 05. 2018, 07:12

„(…) Am încercat să armonizăm ceea ce ne-a cerut CE, în sensul de a nu intra pe celelalte prevederi din lege pentru că interesul nostru este să facem legea funcțională, nu ca până acum. Unul dintre lucrurile cerute de CE, pe care l-am eliminat, este cel cu spațiile de vânzare stabilite concret pentru firmele românești, ceea ce se face oricum în lanțurile comerciale”, a declarat președintele Comisiei de agricultură, deputatul PSD Ioan Munteanu.

Președintele comisiei a explicat că în forma modificată a legii comercializării produselor agroalimentare românești este posibil ca retailerii să nu mai fi obligați să amenajeze spații speciale pentru produsele românești, „lanț scurt” ar putea fi înlocuit cu cel de „parteneriat” între producători și retaileri, iar termenul „românesc” ar putea fi înlocuit cu „autohton”.

Ioan Munteanu a susținut că deși este greu ca producătorii români să asigure 51% produse românești, comisia preferă să păstreze acest procent.

Comisia de argricultură se va reuni săptămâna viitoare pentru a lua o decizie asupra modificărilor care vor fi aduse legii privind comercializarea produselor agroalimentare românești.