Supriza neplăcută pregătită de polițiștii de la Rutieră șoferilor care se întorc din minivacanța de 1 Decembrie

Publicat: 04 12. 2016, 14:53

„Peste 8.400 de polițiști acționează suplimentar față de dispozitivul curent în cursul acestei zile (duminică -n.r.), cu 3.500 de autospeciale și 400 de aparate radar. De asemenea, Poliția Rutieră acționează și cu autospeciale neinscripționate dotate cu aparate rada pe principalele drumuri naționale. În ultimele 24, pentru nereguli constatate în trafic, polițiștii au acordat 5.200 de sancțiuni, dintre care aproximativ 2.000 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 35 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, patru pentru nefolosirea anvelopelor de iarnă și două sancțiuni acordate administratorului de drumuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române(IGPR), Georgian Drăgan, pentru agenția MEDIAFAX.

Duminică, DN1 a fost survolat și de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație. Polițiștii recomandă șoferilor să se informeaze cu privire la starea șoselelor înainte să plece la drum.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la ora transmiterii acestei știri, traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei, pe sensul de mers către București. Se circulă în coloană de la ieșirea din Predeal până la intrarea în Bușteni, în dreptul stațiunii Sinaia și pe tronsonul Posada – Comarnic.

„S-a îngreunat circulația și pe DN73A Râșnov – Predeal, la intersecția cu DN1. De aceea, amintim că în București se poate ajunge din zona Bran-Moieciu circulând pe ruta DN73 Brașov – Valea Mare-Pravăț, DN72A Valea Mare-Pravăț – Târgoviște, DN71 Târgoviște – Bâldana, DN7 Bâldana – București.Numărul de autovehicule a început să crească și pe DN7 Sibiu – Râmnicu-Vâlcea – Pitești. Cu viteză ceva mai redusă se circulă în zonele Tălmaciu (județul Sibiu) și Cozia (județul Vâlcea).Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de condițiile meteo-rutiere, să mărească distanța în mers și să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule.”, se arată în informarea centrului Infotrafic.